• Veluwe Duurzaam
  • Veluwe Duurzaam

Jury ‘Elburg in de Zon’ presenteert aanbod zonnepanelen

ELBURG Voor de jury van 'Elburg in de zon' zit de klus er op. Tijdens de drukbezochte avond over het aanbod van zonnepanelen op 23 mei in het Nuborgh College Oostenlicht presenteerde de jury de bedrijven van haar keuze: Installatiebedrijf Koller en eL-Tec Elektrotechnologie uit Hattem. Het aanbod aan zonnepanelen van de bedrijven sluit volgens de jury het beste aan bij de wensen en criteria van de deelnemers. De groepsinkoop 'Elburg in de zon' is een initiatief van de gemeente Elburg in samenwerking met Veluwe Duurzaam.

Ruim 500 huishoudens uit de gemeente Elburg hebben zich voor 'Elburg in de Zon' ingeschreven. De zonnepanelenactie kwam voor veel inwoners als geroepen. De aanwezigen waren positief over het proces en blij met het voorwerk dat de jury had gedaan. Tijdens de informatieavond maakten veel mensen van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen over het installeren van de zonnepanelen en de keuze uit de verschillende panelen. 

JURY Voor de inkoopactie was een onafhankelijke jury samengesteld bestaande uit zeven inwoners uit de gemeente Elburg: Martin Jansen, Maria Stel, Wilco Smit, Andrew Heerink, Theo Tolsma, Volkert-Jan Hage en Henk van den Bosch. Zij zijn de afgelopen maanden verschillende keren bijeen geweest om de aanbiedingen met elkaar te vergelijken. ,,Het was een hele klus maar we hebben er veel plezier in gehad en zijn we blij met het mooie aanbod," aldus de jury.

PAKKETTEN Inwoners van gemeente Elburg die zich hebben ingeschreven, krijgen de komende week het aanbod met de diverse pakketten toegestuurd. Zij hebben de keuze uit twee kleuren panelen en twee verschillende omvormersystemen. De deelnemers hebben tot 1 juli de tijd om zich in te schrijven voor het aanbod.

ENERGIE Wethouder Arjan Klein verwacht dat de inkoopactie bijdraagt aan een nieuwe manier van denken: ,,Energie is niet meer iets vanzelfsprekends. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om duurzame vormen van energie te kiezen."