• eigen foto

Jubilate Deo uit Oene op tournee

OENE Projectkoor Jubilate Deo uit Oene gaat vanaf 2 mei weer op tournee. Dit jaar concerteert het koor met een reeks liederen van de Katwijkse organist en componist Marco den Toom rondom het Bijbelse drieluik Geloof, Hoop en Liefde. Tijdens de tournee worden de plaatsen Kraggenburg (2 mei), Oene (18 mei) en Urk (21 augustus) aangedaan.

De begeleiding van de concerten ligt in handen van leden van Kamerorkest d'Accordo uit Vaassen. Jubilate Deo is een projectkoor dat ieder seizoen één of meer 'grote' koorwerken instudeert dat dan aan het eind van het seizoen in een aantal concerten in Oene en de regio wordt uitgevoerd. De regio mag hier zeer ruim worden genomen. Regelmatig worden uitstapje buiten de provincie genomen, zoals dit seizoen naar de provincie Flevoland. Een deel van uit vijftien delen bestaande koorsuite werd al halverwege het seizoen uitgevoerd tijdens de traditionele kerstzangavond in Oene. De overige delen worden tijdens de komende serie ten gehore gebracht.

Het concert in Oene begint om 19.30 uur. Jubilate Deo mag ook meewerken aan het fameuze Zingen in de Zomer evenement op woensdagmiddag 21 augustus op Urk. De toegang van de concerten is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom.