• Gemeente Oldebroek

Inleveractie kleine elektrische apparaten op gemeentewerf Oldebroek

OLDEBROEK De gemeente Oldebroek doet mee aan de landelijke Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentewerf. Elektronisch afval wordt ook wel e-waste genoemd. Inwoners die vanaf 28 april e-waste inleveren op de gemeentewerf, kunnen punten sparen. Hiermee maakt Natuur- en Milieuvereniging 't Groentje uit Wezep kans op een sponsorcheque van 1000 euro van Wecycle. Ook inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

E-waste wordt vaak vergeten bij het bezoek aan de gemeentewerf of belandt in de container. Als inwoners e-waste inleveren bij de gemeentewerf, zijn ze er zeker van dat alle oude elektrische apparaten en spaarlampen optimaal worden gerecycled via Wecycle. Inwoners scoren punten als zij op de gemeentewerf e-waste inleveren. Als zij op de gemeentewerf zijn, kunnen ze dit doorgeven via wecycle.nl/inleveren. Vervolgens kunnen ze op deze website de punten verzilveren. De gemeentewerf is geopend op dinsdag- en vrijdagmorgen van 8.00 tot 12.00 uur.

De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van 1000 euro voor een lokaal goed doel. In dit geval Natuur- en Milieuvereniging 't Groentje. De actie loopt tot en met 31 augustus.

Jaarlijks verdwijnt zo'n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Wecycle laat elektrische apparaten voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Voor meer informatie kijk op wecycle.nl.