• import

Informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld gaat open

VEESSEN Het informatiecentrum Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld opent haar deuren op 19 oktober in historische hoeve De Nijensteen in Veessen. ,,De Nijensteen is trots op het resultaat van een fijne samenwerking met de Provincie Gelderland, Gemeente Heerde en Waterschap Valei en Veluwe. Zij hebben budget, kennis, materialen en informatie beschikbaar gesteld om dit informatiecentrum te realiseren. De Nijensteen kijkt uit naar het delen van informatie over de Hoogwatergeul in het licht van waterveiligheid en waterbewustzijn met een breed publiek."

De Nijensteen wil naar eigen zeggen een plek van waarde zijn en 'het educatieve en informatieve karakter van het informatiecentrum Hoogwatergeul past hier goed bij'. ,,Nu het bouwkundige deel van de geul is gerealiseerd, is het van belang dat we eveneens de gebiedsontwikkeling rondom de geul benutten (fiets en wandelpaden, vogelkijkhutten etc) om publiek in het gebied te boeien en binden."

Bezoekers van het informatiecentrum zijn passanten die wandelen of fietsen in het gebied. Ook specifieke groepen (waterbouwkundigen/planologen) die meer willen weten over het project en de gebiedsontwikkeling zijn doelgroep. Scholen hebben in het aardrijkskunde pakket eveneens de Hoogwatergeul opgenomen, zij zijn eveneens van harte welkom.
Het informatiecentrum is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur voor passanten. De toegang is gratis. In de ruimte is tevens een rustpunt gerealiseerd waar een kopje koffie of thee genuttigd kan worden.
Op verzoek kunnen groepen op afspraak worden ontvangen en geïnformeerd (hieraan zijn kosten verbonden). Een rondleiding door één van de enthousiaste gidsen of zelfs 'het veld in' is dan een mogelijkheid.
Contactpersoon voor het informatiecentrum is Leonie Meppelder. Zij is er voor vragen, evenals de website www.denijensteen.nl.