• Waterschap Vallei en Veluwe
  • Waterschap Vallei en Veluwe

Informatieavond over archeologische vondsten hoogwatergeul (video)

WAPENVELD Een archeoloog vertelt op dinsdag 26 april van 20.00 tot 22.00 uur over alles wat er is gevonden en het archeologisch onderzoek die gedaan zijn in het gebied van de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld.

Waterschap Vallei en Veluwe en aannemerscombinatie IJsselweide organiseren dan een informatieavond in de kerk van Vorchten met medewerking van ADC ArcheoProjecten te Amersfoort, het kerkbestuur van NH Kerk Vorchten en de Heerder Historische Vereniging. Vooraf aanmelden is verplicht in verband met de beperkte capaciteit van de kerk.

Verantwoordelijk archeoloog Roderick Geerts van ADC ArcheoProjecten vertelt die avond over het archeologisch onderzoek, de vondsten en de conclusies. Vooral de vondsten in Vorchten zijn opzienbarend te noemen. Na de presentatie door de archeoloog geeft streekarchivaris Gerrit Kouwenhoven van de Heerder Historische Vereniging een presentatie over de (ontstaans)geschiedenis van de kerk van Vorchten.

Op de avond zelf wordt een aantal archeologische vondsten ten toon gesteld. De toegang van deze avond is gratis. Er is na afloop een folder beschikbaar waarin de belangrijkste informatie beschreven staat.

(Video: Erik Peek Fotografie - Airvideo.nl).