• Dick van der Veen

Inez Pijnenburg nieuwe voorzitter Erve IJzerman

WAPENVELD Inez Pijnenburg heeft positief gereageerd op een verzoek van het bestuur van de Stichting Erve IJzerman om de voorzittersrol op zich te nemen. Zij volgt Jan Nitrauw op die sinds juli 2013 voorzitter is.

De oud-burgemeester van Heerde werd vrij snel na haar vertrek door het bestuur van de Erve IJzerman benaderd voor de functie van voorzitter. „Inez Pijnenburg was al lid van het Comité van Aanbeveling. De komende jaren zal er nog veel gelobbyd moeten worden om onze droom van een nationaal zuivelmuseum te realiseren. En die rol is Inez Pijnenburg op het lijf geschreven", is volgens Nitrauw de motivatie van het bestuur om de oud-burgemeester voor deze rol te strikken.

„Als bestuurder en als lid van het Comité van Aanbeveling heb ik al jaren de ontwikkelingen rond Erve IJzerman op de voet gevolgd. Dit is een mooie manier om mijn enthousiasme voor de realisering van het nationale zuivelmuseum in Erve IJzerman te tonen. Over dit verzoek hoefde ik niet na te denken, dit doe ik heel graag", zegt Pijnenburg. Nitrauw blijft wel deel uit maken van het bestuur van de Stichting Erve IJzerman.