• Ed Oudenaarden
  • Van Kinsbergen College

Iedereen geslaagd op Van Kinsbergen College Elburg

VELUWE Een feestelijke dag, woensdag 13 juni, voor zowel de examenkandidaten als het team van het Van Kinsbergen college in Elburg. Honderd procent van de examenkandidaten bleek in één keer geslaagd. ,,Het is altijd fijn als je ziet dat de inzet die iedereen de afgelopen jaren getoond heeft, wordt beloond", zo reageert schoolleider Heidy van den Berg met een grote glimlach. 

Alle examenkandidaten van het Van Kinsbergen college zijn dit jaar geslaagd en het unieke hiervan is, dat dit in één keer gebeurd is, zonder herkansingen. Nóg unieker is wellicht het feit dat van de dertig kandidaten 23 is ingestroomd op kaderberoepsgericht niveau en drie kandidaten de vierjarige opleiding in drie jaar hebben afgerond. Volgens Heidy van den Berg heeft deze bijzondere prestatie alles te maken met de motivatie van de leerlingen en de kansen die zij gegrepen hebben. ,,Ik ben trots op mijn leerlingen maar ook trots op mijn team. Samen hebben we er hard voor gewerkt om deze prestatie neer te zetten."

VMBO Gemengde leerweg DOORNSPIJK: Danée Gerrietsen ELBURG: Esmée Koridon, Luna Lokhorst, Naomi Oosterhof, Rick Prins, Roy Verhulsdonck, Thom van Pijkeren. NUNSPEET: Bert Bosch, Dylan van Beem, Jenne Haverkamp.  'T HARDE: Celine van 't Ende, Merlijn van Dokkumburg, Daphina Mulder, Judith Vinke, Mart Schoots, Maxine Wellenberg, Wilco Samsen.

VMBO Theoretische leerweg ELBURG: Bauke Attema, Kelly Bosch, Morgan Bruins, Romy Bos. NOORDEINDE: Jan van Ommen. NUNSPEET: Jesse Docter, Max Herik. OLDEBROEK: Ankie Masaki, Geert Smit. T HARDE: Flore Veldhuis, Gideon Brink.

Omdat ook middelbare scholen sinds mei te maken hebben met een vernieuwde (strengere) wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) - en de redactie afhankelijk is van de scholen voor levering van alle geslaagden - kan het Veluweland dit jaar helaas slechts zeer beperkt namenlijsten van geslaagden publiceren.