Huygens Consort brengt zomeravond concert

HATTEM -  Vrijdag 22 mei zal het Huygens Consort een bijzonder a-capella programma uitvoeren in de Grote- of Andreaskerk in Hattem. Op vrijdag 5 juni is er een uitvoering in de Bergkerk in Deventer en zaterdag 27 juni in de Hervormde kerk van Zalk. Het Huygens Consort bestaat al bijna 15 jaar en heeft al vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Zo waren zij afgelopen november eregast op festival 'Cantapueblo' in Argentinië. Het consort wordt gevormd door Lin de Jong - sopraan, Henriette van der Laan - alt, Hans Tijssen - tenor en Andre Geerts - bas.

 Bijzonder aan het programma in Hattem is de zeer gevarieerde repertoire keuze. Het vocale kwartet zingt o.a. de 16e eeuwse Mass for four voices van Byrd en zal via madrigalen uit de Renaissance en Romantiek een brug slaan met hedendaags repertoire. Naast de klassieke composities zijn werken van Piazolla, The Eagles en Billy Joel geprogrammeerd.

Het concert vindt plaats in het koor van de Grote- of Andreaskerk. Het aantal plaatsen is beperkt. Er zijn maximaal 50 kaarten beschikbaar. Het Consort heeft hiervoor gekozen zodat alle bezoekers een plek dichtbij de uitvoerenden kunnen krijgen. Op deze manier krijgt het concert een intiem en persoonlijker karakter. Het concert begint om 21.00u.

Kaarten kosten € 12,00 aan de avondkassa (indien nog beschikbaar) en € 10,- in de voorverkoop. Jongeren tot 16 jaar betalen € 5,- Voorverkoop en verdere info via de website www.huygensmusic.nl