• Stefan Verkerk

Hulpdiensten centraal op internationale 112-beurs

ELSPEET Na een groot succes in 2016 begonnen organisatoren Kees Verwijs en Melvin Bakker al snel aan het organiseren van een tweede editie van de 112-beurs. Bezoekers krijgen op 14 oktober in Elspeet een kijkje in de keuken van de verschillende hulpverleningsdiensten.

De 112-beurs wordt gehouden in het Kulturhus in Elspeet. Naast standhouders uit Nederland zullen er ook mensen uit België, Duitsland en Frankrijk aanwezig zijn om hun waar te laten zien of aan te bieden. Verzamelaars kunnen informatie uitwisselen en bieden hun dubbele items aan, zoals helmen, emblemen, kleding en modelauto's.Tijdens de beurs zullen er ook een aantal nieuwe boeken worden gepresenteerd over de historie van de brandweer.

Dit jaar nemen zo'n zeventig hulpverleningsvoertuigen deel aan het internationale evenement. Voertuigen komen vanuit alle windstreken naar Elspeet. Niet alleen de politie, brandweer, ambulance en bergingsvoertuigen zijn aanwezig, ook minder bekende hulpverleners zullen zich presenteren. Diverse hulpverleners en hulpdiensten verzorgen de hele dag door diverse demonstraties.

SPOORLOPER Tijdens het evenement zal een waar diorama 'De spoorloper' van Prorail worden verplaatst naar Elspeet, waarin bezoekers in een levensgrote kijkdoos ervaren dat je niet dichtbij het spoor moet komen en wat hiervan de gevaren zijn. Daarnaast zijn ook de mensen van de Nederlandse Spoorwegen Veiligheid & Service aanwezig om te laten zien wat hun tak van hulpverlening is.

GOED DOEL Dit jaar gaat de opbrengst van het evenement naar de NVHP, de Nederlandse vereniging van Hemofilie Patiënten. Deze vereniging is een belangenvereniging van mensen met hemofilie of aanverwante erfelijke bloedstollingsstoornissen. Met deze opbrengst kan de vereniging wetenschappelijke onderzoeken doen.

BEURS De 112-beurs vindt plaats op 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in en rondom het Kulturhus, Nachtegaalweg 2h in Elspeet. De entree bedraagt 2,50 euro voor volwassenen en 1,00 euro voor kinderen tot 12 jaar.