Huiselijke nieuwbouw Wendhorst in Heerde

HEERDE De maatschappij vraagt van zorgorganisaties als Viattence een nieuwe invulling van de ouderenzorg. Ouderen blijven langer thuis wonen. Als de zorg thuis te zwaar wordt wil men naar een verpleeghuis dat zoveel mogelijk 'net als thuis' is. Met goede zorg en ondersteuning, een huiselijke sfeer en zo lang mogelijk behoud van eigen regie.

Daarom gaat Viattence het grootschalige verpleeghuis Wendhorst uit 1971 vervangen door huiselijke nieuwbouw in de vorm van een hofje. Het gaat hierbij om 88 woonzorgplaatsen voor mensen met een zware zorgvraag waaronder ouderen met dementie. In de woningen aan het hofje gaan bewoners boven slapen en beneden wonen. Hierdoor is de omsloten tuin optimaal betrokken bij het wonen en worden bewoners aangemoedigd naar buiten te gaan. Vanuit de visie van Viattence op wonen genaamd 'bijna net als thuis' zijn de afgelopen maanden inspirerende bijeenkomsten georganiseerd om die visie te vertalen in een Programma van Eisen voor de architect.

Iedere bewoner krijgt zijn eigen kamer en maakt daarnaast gebruik van de gezamenlijke huiskamer. In de huiskamer wordt ook gekookt en gegeten. Daarnaast vinden er allerlei huiselijke activiteiten in de huiskamer plaats, denk aan samen de krant lezen, foto's of televisie kijken, handwerken, knutselen of een spelletje doen. Mantelzorgers worden actief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken en vrijwilligers worden gevraagd om het dorpsleven naar binnen te halen met verhalen en activiteiten.

23 november 19.00 uur informatie over nieuwbouw in restaurant Wendhorst

Op maandag 23 november zal Viattence 's middags aan medewerkers, bewoners en cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers de nieuwbouwplannen presenteren. 's Avonds vanaf 19.00 uur zijn de inwoners van Heerde welkom om de nieuwbouwplannen te komen bekijken in het restaurant van locatie Wendhorst.

Aanmelden via 0578 - 668 300 of receptiewendhorst@viattence.nl