• Archief BDUmedia

Honden en vogels vergiftigd in gemeente Nunspeet

NUNSPEET Bij het dierenziekenhuis in Nunspeet zijn recent zeven honden binnengebracht met vergiftigingsverschijnselen. Het gaat om een drugsachtige substantie, in de bloedmonsters zijn sporen van morfine aangetroffen.

Wijnand Kooijmans

Alle betrokken honden zijn uitgelaten in het gemeentelijke bos aan de Eperweg, het Belvédèrebos. De gemeente waarschuwt hondeneigenaren alert te zijn bij het uitlaten van de hond. Advies is de honden aangelijnd te houden en extra aandacht te schenken aan afvalrestanten. Voorkom dat de hond afvalresten eet en meld verdachte situaties bij politie en/of gemeente. De gemeentelijke boa's houden de komende tijd extra toezicht.

HULSHORST Ook uit Hulshorst komt een melding van vergiftiging. In het bos zijn hier een dode duif aangetroffen met twee buizerds erbij aangetroffen. De duif was half aangevreten. Eén buizerd was dood, de ander bijna dood. De dieren zijn meegenomen door de dierenambulance. Onderzoek wijst uit dat de duif was vergiftigd en op de bewuste plek in het bos is neergelegd.

Omwonenden zijn geïnformeerd maar aangeraden wordt aan iedereen die in de bossen in Hulshorst honden uitlaat extra attent te zijn.