• YPF fotografie
  • YPF fotografie

'Hoekman-effect' levert Nunspeet zege op in Vriezenveen

NUNSPEET De voetballers van Nunspeet speelden zaterdag een uitwedstrijd bij DOS'37 in Vriezenveen. Nadat Lukas Hoekman veertien dagen geleden het trainersstokje overnam van Freddy Smit, is Nunspeet nog altijd ongeslagen.

Fred Hup

De start van de wedstrijd beloofde niet veel goeds voor Nunspeet, binnen vijf minuten mocht keeper Henrico Abma de bal al uit het net halen. Stef van der Velden wist al koppend de thuisploeg op 1-0 te zetten.

Nunspeet liet de moed niet zakken en pakte brutaal het initiatief, dat leidde tot verschillende goede kansen op de gelijkmaker. Zo creëerden Lars van Wetering en Jonathan van 't Hof verschillende goede mogelijkheden. Het siert Lukas Hoekman om het jongste talent van de vereniging Jonathan van't Hof zoveel vertrouwen te geven dat dit aanstormend talent wekelijks binnen de lijnen wordt gebracht en met zijn onbevangenheid voor heel veel gevaar zorgt.

SOLO Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat Job Hogedoorn de gelijkmaker wist te scoren. Zijn schitterende solo wist hij doeltreffend af te ronden. Nunspeet bleef gelijk zoeken naar de verdiende voorsprong. Het was Marnix Tissingh die zich goed vrij wist te spelen en met een prachtige uithaal in de verre hoek de 2-1 voorsprong liet aantekenen.

De tweede helft een onveranderd spelbeeld, Nunspeet pakte direct het initiatief. Het was opnieuw Marnix Tissingh die al koppend doel trof (1-3). Er leek niets aan de hand tot de scheidsrechter DOS een kwartier voor tijd minuut een strafschop toekende. Stef van der Velden wist opnieuw wel raad met dit buitenkansje en bracht de spanning weer terug (2-3).

BEHEERST Binnen vijf minuten stond DOS zelfs op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Nick Wenning verdween achter doelman Henrico Abma. Nunspeet herpakte zich en liet de tegenstander versteld staan. Karim Mulder werd in de diepte aangespeeld. Beheerst en koelbloedig scoorde hij de verdiende 3-4 voor Nunspeet. Deze voorsprong werd met succes vastgehouden en werden drie belangrijke punten mee naar Nunspeet genomen.

Het Hoekman-effect zet dus door. Zaterdag brengt VV Scherpenzeel een bezoek aan sportpark De Wiltsangh; aanvang 14.45 uur.