• Barry Wensink/BDUmedia

Broken Wings vraagt hulp bij gedenkplek

EPE Broken Wings vraagt hulp bij aanplant en onderhoud van de gedenkplek van de familie Van Essen aan de Wachtelenbergweg in Epe. Ze is aanwezig op de Culturele Pleinmarkt op zaterdag 14 september. Daar vestigt ze de aandacht op het verkavelen van de gedenkplek.

Dick van der Veen

Mensen kunnen tegen 25 euro een kavel aanwijzen die met hun naam wordt bestickerd. Ze ontvangen een certificaat wat hun status als donateur bevestigt. Broken Wings heeft tevens behoefte aan vrijwilligers die een deel van het fysieke onderhoud voor hun rekening willen nemen. Ze is ook op zoek naar gastdocenten/vertellers die de geschiedenis achter de gedenkplek willen toelichten. Volgend jaar als 75 jaar bevrijding wordt herdacht doen veel scholen en instellingen een beroep op de organisatie. Broken Wings verzorgt nu veertig lezingen en gastlessen, waarmee ze het plafond heeft bereikt wat de inspanningen van het huidige team betreft.

Broken Wings vergrijst in rap tempo en is op zoek naar een penningmeester, een algemeen bestuurslid en ondersteuning van het secretariaat. Al vele jaren maakt ze zich sterk voor het herdenken van geallieerde inzet, het plaatsen en onderhouden van monumenten op diverse plekken in de gemeente Epe die van cruciale betekenis waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Regelmatig wordt er over verteld op scholen.