• Politie Nunspeet

Hennepkwekerij in Nunspeet (update)

NUNSPEET Politie Nunspeet heeft op vrijdagochtend 12 december een hennepkwekerij aangetroffen, zo meldt het op Facebook. De hennepkwekerij bestaat uit ongeveer 600 planten.

Bij het kweken van hennep werd illegaal stroom afgetapt, dit kan gevaar opleveren voor bewoners en omwonenden. Er zijn twee personen aangehouden, die worden op dit moment gehoord.

UPDATE: Inmiddels heeft burgemeester Breunis van de Werd van Nunspeet besloten om de woning aan de Gerbrandystraat met onmiddelijke ingang van een periode van 6 maanden te sluiten.

Burgemeester van de Weerd: ,,"In de afgelopen twee jaren heeft betrokkene drie keer de Opiumwet overtreden. Een hennepkwekerij in een woonwijk is een inbreuk op de kwaliteit van de leefomgeving, ook vanwege het brandgevaar. Je zult er maar naast wonen! Met dit besluit wil ik voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt, en gelijktijdig ook de verantwoordelijkheid onderstrepen die een verhuurder heeft bij het aantreffen van een hennepkwekerij in zijn of haar verhuurde woning".