• Gemeente Oldebroek

Heerderweg in Epe vanaf maandag afgesloten

EPE De provincie Gelderland sluit vanaf maandag 16 oktober de Heerderweg N794 in Epe af voor gemotoriseerd verkeer. De Heerderweg wordt afgesloten vanaf het politiebureau tot de Zwarte Weg. De afsluiting is nodig om aan beide kanten van de weg vrijliggende fietspaden aan te kunnen leggen. Daarnaast komt er een riool voor het regenwater in het midden van de weg.

Voor doorgaand verkeer en de bus geldt een afsluiting. Syntus rijdt een alternatieve route vanuit Epe-zuid via de N309 en A50 naar Transferium Horsthoek (Heerde). In Epe zelf wordt een pendelbus ingezet die de busreizigers naar Epe-Zuid brengt. Busreizigers moeten rekening houden met extra reistijd. Meer informatie op de website www.syntusgelderland.nl. 

Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Heerderweg.

Het aanleggen van de fietspaden is een van de maatregelen die de provincie neemt om de Heerderweg veiliger te maken voor automobilisten en fietsers die deze weg dagelijks gebruiken. Een van de andere maatregelen is het terugbrengen van de snelheid naar 60 kilometer per uur. De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2018 klaar.