Heerder Cittaslowweken in september

HEERDE Van 1 tot en met 16 september vinden de Heerder Cittaslowweken plaats. Het doel hiervan is om de inwoners, toeristen en andere belangstellenden te laten ervaren wat Cittaslow nu eigenlijk inhoudt. Verschillende Cittaslowsupporters komen in die week met interessante aanbiedingen. Bovendien wordt er in die weken van alles georganiseerd wat past bij het karakter van Cittaslow.

Cittaslowsupporters zijn bedrijven, verenigingen of organisaties die de uitgangspunten van Cittaslow ondersteunen en uitdragen. Voorbeelden van Cittaslowaanbiedingen zijn dat de bezoekers voordelig uit eten kunnen of kunnen overnachten met korting. Een overzicht van de aanbiedingen van de supporters staat in een folder, die te verkrijgen is bij de Toeristen Informatie Punten, bibliotheken en de deelnemende Cittaslowsupporters in de gemeente Heerde. Ook is de folder te vinden op www.heerde.nl/cittaslow. Op die webpagina is tevens te zien wie er allemaal Cittaslowsupporter zijn.

De gemeente Heerde is Cittaslow sinds 21 oktober 2012. Cittaslow staat internationaal voor gemeenten waar bezoekers en inwoners op een plezierige, gastvrije manier en in een menselijk tempo kunnen genieten. Gemeenten waar de kwaliteit van de leefomgeving voorop staat en de authentieke lokale identiteit wordt bewaakt. Gemeenten waar het cultuurhistorisch erfgoed en de plaatselijke tradities worden gekoesterd, waar streekproducten worden gepromoot en waar mensen er nog zijn voor elkaar.

De eerste Cittaslowweken worden juist nu gehouden omdat Heerde dit najaar precies vijf jaar Cittaslow-gecertificeerd is.