• Angela van Erven

Hattemse Golf Club 85 jaar met ambitie en traditie

HATTEM 'Golf met ambitie, 85 jaar traditie' is het credo van de Hattemse Golf & Country Club. De Hattemse Golfclub is één van de oudste verenigingen in Nederland en dat wordt deze week groots gevierd. ,,Tijdens de feestelijke lustrumweek staan tal van activiteiten op het programma voor verschillende doelgroepen", aldus voorzitter Freek Monster.

door Angela van Erven

Het startschot voor de festiviteiten werd zaterdagavond gegeven met een cabaret avond, waarbij Rolf Olland en Wilfred Smit benoemd werden tot ere leden vanwege de vele werkzaamheden die zij voor de Hattemse Golf en Country Club hebben verricht. Ondanks het 85-jarig bestaan is de Golfclub anno 2015 een levendige en bloeiende vereniging, vertellen voorzitter Freek Monster en commissielid Tom Gmelig Meijling. Tot een aantal jaren geleden was de club een besloten vereniging. De ommezwaai en een nieuw bestuur die een frisse wind door de club liet waaien brachten hier verandering in. ,,Deze openheid heeft tot gevolg dat mensen anders naar de Hattemse Golf & Country Club zijn gaan kijken. Er is geen angst meer voor vreemd bloed. Bezoekers worden gastvrij ontvangen. Mensen mogen zelf bepalen of het een vereniging is die bij hen past. Onze leden zijn de beste ambassadeurs. Mensen kunnen gratis leren golfen bij ons. Past wanneer zij baanpermissie krijgen worden ze lid. Door het familie lidmaatschap kan de partner voor half geld bij ons spelen en golfen kinderen tot 18 jaar gratis. Ook de greenfee spelers zijn welkom. De baan is aangelegd in een prachtige natuurlijke omgeving waar veel ruimte is om vrij te spelen." Trots is de jubilerende Golf & Country club op het GEO-certificaat dat zij dit jaar van de Nederlandse Golf federatie ontvingen.

,,De Hattemse Golf & Country Club kent een lange geschiedenis wat betreft duurzaamheid. Het begon in 1930 met het natuurlijke ontwerp waarbij grondverzet nauwelijks plaats vond. In 1999 gaf het bestuur aan zich aan milieuaspecten te committeren. Het GEO certificaat wordt gezien als middel om het proces van voortdurende verbetering en bewustwording te ondersteunen. Men is trots op de baan en de ingezette koers en laat dat ook zien aan de buitenwereld. De club heeft door grondruil haar medewerking verleend aan de totstandkoming van een hertencorridor. Na de inrichting van de corridor grenst de golfbaan aan een robuuste ecologische verbinding van de Veluwe tot in Duitsland; een situering om trots op te zijn", aldus voorzitter Freek Monster.

Op de foto voorzitter Freek Monster en commissielid Tom Gmelig Meijling.