• BDUmedia

Hattemer in cel voor poging zware mishandeling van tiener

HATTEM De rechtbank veroordeelt een 48-jarige man uit Hattem voor een poging tot zware mishandeling van een toentertijd 13-jarige jongen. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van zeven maanden, waarvan twee voorwaardelijk opgelegd.

Op 14 oktober 2017 zocht de man in zijn woonplaats bewust de confrontatie met de jongen, toen hij meende dat een vriendin van zijn dochter werd geslagen door twee volwassen mannen. Daarbij duwde, sloeg en schopte hij de jongen. Het slachtoffer lag op dat moment in een kwetsbare positie op de grond. De jongen had hierdoor last van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.

SCHOPPEN EN SLAAN De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij de jongen direct is gaan schoppen en slaan. Hij stelde geen enkele vraag aan de aanwezigen en de bewuste vriendin van zijn dochter over wat er aan de hand was. De rechtbank vindt dit een zeer ernstig feit. Het slachtoffer had hieraan zwaar lichamelijk letsel kunnen overhouden.

PROEFTIJD De man is eerder veroordeeld voor mishandeling. De opgelegde voorwaardelijke straf moet de man ervan weerhouden om opnieuw in de fout te gaan. Voor de voorwaardelijke straf geldt een proeftijd van drie jaar. Tot slot moet de man een schadevergoeding van bijna 500 euro aan de jongen betalen.