• De Fundatie
  • De Fundatie

Hattem goed vertegenwoordigd tijdens ZomerExpo

HATTEM Op de tentoonstelling ZomerExpo 2019 in Museum de Fundatie zijn werken te zien van twee Hattemer kunstenaars. Uit de ruim 3.000 werken die zijn aangemeld voor deze tentoonstelling rondom het thema 'Europa' zijn uiteindelijk 250 werken geselecteerd waaronder de werken van Hattemers Inge in 't Hout en Wilma Wijnen.

Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds' ZomerExpo. Europa staat ter discussie. Het is een werelddeel in verwarring, waar je wel of juist niet bij wilt horen. En dat maakt dat het juist nu interessant is te zien hoe kunstenaars denken over Europa en hierop reflecteren in hun werk.

Beeldend kunstenaar Inge in 't Hout voert haar werk uit in diverse druktechnieken. Zo ook haar werk voor de ZomerExpo dat de titel 'been there, seen that' draagt. Dit werk met plattegronden van steden, waar zij in de loop der tijd is geweest, symboliseert de complexe verhoudingen en de nog steeds voortdurende hokjesgeest binnen Europa.

Wilma Wijnen is landschapsfotografe en mede daardoor zijn ook gebouwen en industriële constructies voor haar geliefde onderwerpen. Haar werk voor de ZomerExpo is een technisch hoogstandje waar moeder natuur een mooie bijdrage aan heeft geleverd. Door met een speciale techniek tegen de zon in te fotograferen krijgt haar werk 'Landschaftspark' een vervreemdende uitstraling.

Inge en Wilma vinden het een grote eer met hun werk in de Wolk van Museum De Fundatie te mogen hangen.

Europa ZomerExpo 2019 is nog tot en met 1 september 2019 parallel te zien in de Wolk van de Fundatie in Zwolle en in en om Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. www.zomerexpo.nl/collectie-zomerexpo/