• import

Groteweg Heerde afgesloten door werkzaamheden

HEERDE Het groot onderhoud van de Groteweg in Wapenveld gaat woensdag 12 juni van start. Tussen de gemeentegrens met Hattem en de rotonde aan de Klapperdijk krijgen de fietspaden en rijbaan nieuw asfalt. Vanwege de verkeersdrukte op deze weg worden de werkzaamheden vooral 's nachts uitgevoerd, meldt de gemeente Heerde.

De rijbaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. Op de kruising met de Vlijtweg en de Ir. Van der Zeelaan worden de stroken voor het links afslaan verwijderd en er worden maatregelen getroffen om de snelheid van het verkeer te beperken. Op dit deel van de Groteweg wordt een nieuwe maximum snelheid van 60 kilometer per uur ingesteld. Het fietspad wordt aan beide kanten van de Groteweg voorzien van een nieuwe deklaag. De strook met gebakken klinkers tussen rijbaan en fietspad, de zogenaamde rabatstrook, wordt opnieuw aangebracht. Een deel van de rabatstrook wordt verwijderd, waarna de bermen opnieuw worden ingezaaid met graszaad.

AFSLUITING Van woensdag 12 tot vrijdag 28 juni tussen 19.00 en 6.00 uur wordt de Groteweg tussen de rotonde aan de Klapperdijk en de gemeentegrens met Hattem afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer van en naar Hattem wordt in Heerde opgevangen en via de A50 geleid. Het lokale autoverkeer kan via een omleiding gebruik maken van de Molenweg, Leemculeweg, Oranje Nassaulaan en Burg. Van Heemstralaan. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het fietspad over de voormalige spoorbaan.

Voor de uitvoeringswerkzaamheden en planning houdt de gemeente voor belanghebbenden een inloopbijeenkomst op dinsdag 28 mei. Tussen 19.00 en 20.30 uur kan iedereen binnen lopen om zich te laten informeren in de Hof van Cramer, aan de Putterweg 2d in Wapenveld.