• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Grote zoekactie na inbraak bij juwelier

ELBURG Bij juwelier Lötters Edelstenen in Elburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een snelkraak plaatsgevonden. Hierbij is een (kleine) buit gemaakt, maar door de aanwezigheid van een rookgenerator kon ergere schade voorkomen worden. 

Drie verdachten kwamen iets voor vier uur 's nachts aangereden met een auto en stopten bij de zaak op de Vischpoortstraat. Met een breekijzer zouden de daders een ruit hebben geforceerd waardoor ze binnen konden komen. Door de rook raakten de inbrekers hun oriëntatie kwijt en zijn de verdachten vertrokken richting de haven.

ZOEKACTIE De politie zette direct na de inbraak een grote zoekactie op trouw waarbij veel politieagenten bij betrokken waren. Er is gezocht met speurhonden en op diverse posities werden politieauto's op de uitkijk gezet. Ondanks de grote politie-inzet ontbreekt van de daders nog al het spoor.

ERMELO Afgelopen week vond in Ermelo een poging tot inbraak plaats, ook bij een juwelier en ook rond het zelfde tijdstip. Of er een verband is, is nog niet bekend.

De eigenaar van de winkel liet weten dat het de derde inbraak in dertig jaar tijd is. 

Video: Stefan Verkerk