• Archief BDUmedia

Groen licht voor subsidie zonnepanelen

NUNSPEET Het Rijk heeft de subsidieaanvraag van de gemeente Nunspeet gehonoreerd voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de manege aan de Wezenlanden in Nunspeet.

In eerste instantie werd de aanvraag vorig jaar nog afgewezen, maar een nieuwe aanvraag had dit jaar meer succes. Het gaat om een subsidie in het kader van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Hierbij verleent het Rijk een bijdrage voor elke geproduceerde Kilowattuur. In totaal gaat het om de plaatsing van ruim 750 zonnepanelen, voldoende om vijftig gezinnen volledig in hun elektriciteitsbehoefte te voorzien.

De plaatsing past binnen het streven van de gemeente om in 2025 vijftig procent van haar energiebehoefte duurzaam op te wekken. Zonnepark De Wezenland moet hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

De verwachting is dat in het voorjaar van 2018 het project van start gaan. Dat is onder meer afhankelijk van de uiteindelijke keuze welke de gemeenteraad maakt voor de plek waar het nieuwe zwembad moet worden gebouwd.