• Glasvezel buitenaf

Glasvezel een feit voor het buitengebied

VELUWE Goed nieuws voor de bewoners van het buitengebied van de gemeenten Elburg, Oldebroek en delen van de gemeenten Hattem en Heerde. Het buitengebied krijgt glasvezel. Aan de belangrijkste voorwaarde werd maandag voldaan, 52,8 procent van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezelbuitenaf: „Het is best spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij de inzet van ambassadeurs in het gebied, de inzet van de gemeenten en de lokale verkopers is het gelukt. Er is ontzettend veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel."

GROOT BELANG Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Burgemeester Hoogendoorn en wethouder Westerbroek van de gemeente Oldebroek zijn content dat er nu ook in grote delen van de gemeente Oldebroek glasvezel komt. Harm Westerbroek: „Voor de leefbaarheid van het buitengebied is internet van groot belang; voor gezinnen met studerende kinderen, ondernemers, mensen die zorg nodig hebben. We kunnen dit nu nog niet overal in ons buitengebied realiseren, maar gelukkig wel op veel plaatsen."

VOLMONDIG 'JA' Adriaan Hoogendoorn: „Het was spannend, maar Oldebroek heeft volmondig 'ja' gezegd tegen snel internet. Tegelijkertijd weet ik zeker dat dit initiatief van Stichting Breedband Noord Veluwe zonder de inzet van lokale ambassadeurs niet zo succesvol was uitgepakt. Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen!"

CRUCIAAL Wethouder Wessel van gemeente Elburg vindt glasvezel cruciaal voor het buitengebied: „Inwoners kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet. Ook voor de bedrijven, denk aan alle recreatieondernemers, is glasvezel van groot belang. Als gemeente Elburg zijn we heel blij dat het buitengebied van onze gemeente binnenkort beschikt over een snelle, veilige en betrouwbare internetverbinding."

VOORBEREIDINGEN Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel Buitenaf start met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste inwoners die een abonnement hebben afgesloten in het voorjaar van 2019 gebruik kunnen maken van de diensten.