• Barry Wensink/BDUmedia

'Gemeente Nunspeet MKB-vriendelijk'

NUNSPEET De gemeente Nunspeet scoort goed in het onderzoek dat MKB-Nederland heeft gehouden naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. In het onderzoek onder ondernemers wordt de MKB-vriendelijkheid bepaalt op vier pijlers:

De tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente

Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente'

De gemeentelijke communicatie en het gemeentelijk beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf en

De beleving van gemeentelijke lasten (prijs-kwaliteitsverhouding).

De onderzoeksresultaten zijn weergegeven in een overzicht van de 50 gemeenten in Gelderland. Op de pijler 'tevredenheid scoort Nunspeet de 15e plaats, op het imago een 14e plaats. Op het gebied 'Communicatie en beleid' scoort Nunspeet de 1e plek en op de beoordeling van de prijs-kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten een 18e plaats. Op de totale ranglijst van de 50 Gelderse gemeenten staat Nunspeet op plek 8.

Wethouder Mark van de Bunte is blij met deze uitkomsten. "Prachtig dat onze inzet voor de belangrijke doelgroep ondernemers in onze gemeente zich vertaalt in deze uitkomsten. Wat communicatie en beleid betreft zijn we de nummer 1. Onze uitdaging is nu om ook voor de andere pijlers in de ranglijst te stijgen. Niet voor de scores, maar vooral voor onze ondernemers!

En, ook vermeldenswaardig, uit de provinciale werkgelegenheid enquête 2018 blijkt dat de werkgelegenheid in Nunspeet is gegroeid met 4,6% (is provinciaal 2,4%). Mooie cijfers voor Nunspeet!", aldus de wethouder.