• Google Maps

Gemeente houdt bezichtiging d' Olde Skoele

HATTEM De gemeente Hattem organiseert op dinsdag 4 december een bezichtiging van d' Olde Skoele, het monumentale gebouw aan de Zuiderzeestraatweg dat sinds kort weer in handen is van de gemeente. De bezichtiging is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn om het pand een nieuwe bestemming te geven, maar ook voor omwonenden of andere geïnteresseerden die het pand eens van binnen willen bekijken.

Wethouder Auke Schipper is enthousiast over het pand: ,,D' Olde Skoele is een prachtig stuk geschiedenis van ons mooie Hattem. Het pand is karakteristiek en de locatie goed bereikbaar, dus het biedt volop kansen voor ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat een beeldbepalend monument als d' Olde Skoele behouden blijft voor Hattem en voor de buurt. Ik hoop daarom dat er veel enthousiaste initiatiefnemers op de bezichtiging afkomen, zodat het pand snel weer in oude glorie hersteld kan worden. Ik nodig iedereen met ideeën van harte uit."

GOEDE EERSTE INDRUK Het pand is in de afgelopen jaren in conditie sterk achteruit gegaan. Daarom is het niet mogelijk om alle delen van het pand te zien. Op sommige plekken is de vloer slecht en de zolder is niet begaanbaar. Toch kunnen bezoekers een goede eerste indruk krijgen van welke kansen de locatie biedt en wat er aan het pand moet gebeuren. De gemeente is aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Ook kunnen bezoekers een overzicht krijgen met criteria waaraan een initiatief moet voldoen.

MONUMENT Het pand is bijvoorbeeld een gemeentelijk monument. Daarom moeten gebruik van en aanpassingen aan het gebouw aansluiten bij de monumentenstatus. Ook is de buurt een belangrijke factor: omwonenden mogen geen overlast ervaren door de nieuwe functie van het gebouw.

D'OLDE SKOELE Sinds de jaren '70 heeft d' Olde Skoele vooral bekendheid gekregen als podium en oefenruimte voor muziek en diverse groepen. In 1985 is het pand in eigendom overgedragen aan de Stichting D' Olde Skoele die er een breed aanbod aan activiteiten voor de jeugd organiseerde. Het pand heeft de status van gemeentelijk monument en kwam in 2018 terug in eigendom van de gemeente Hattem.

De bezichtiging is op dinsdag 4 december van 13.30 tot 15.30 uur aan de Zuiderzeestraatweg 16.