Gemeente Epe tevreden over dialoogavond met 'buitengebied'

EPE Een groep van 21 raadsleden en fractievolgers hebben dinsdagavond gesprekken gehad met zo'n 160 inwoners uit het buitengebied van gemeente Epe. ,,Het was een positieve en constructieve avond waar zelfs al meteen oplossingen zijn aangedragen voor bepaalde zaken", aldus de gemeente Epe.

In achttien groepen is gesproken over wat er leeft bij de inwoners en waar zij actie op willen zien van de gemeente. Uit de eerste gespreksronde van deze groepen kwam een top vier met onderwerpen.

In de tweede gespreksronde (gericht op nadere inventarisatie en oplossingen) spraken de raadsleden en inwoners verder over deze onderwerpen: verkeersveiligheid (plus openbare verlichting), glasvezel in het buitengebied, communicate met de gemeente en bedrijvigheid.

De deelnemers vonden het volgens de gemeente Epe vooral erg prettig om een keer hun verhaal te kunnen doen. ,,We kregen veel enthousiaste reacties. Natuurlijk is iedereen die er bij was erg benieuwd naar het vervolg. De raadsleden moeten nu hard aan de slag om alles wat gezegd is te inventariseren, te koppelen en een vervolg te geven. De deelnemers aan de avond krijgen binnenkort een nieuwsbrief thuis met de uitkomsten, hoe nu verder en een uitnodiging voor een vervolgbijeenkomst na de zomer."