• archieffoto ter illustratie.

    Barry Wensink/BDUmedia

Geen optocht in Oldebroek, Wezep en Hattemerbroek

OLDEBROEK In Oldebroek, Wezep en Hattemerbroek is dit jaar op Koningsdag geen optocht. De Oranjeverenigingen in die plaatsen geven aan dat er ,,verzekeringstechnisch te veel risico's zijn aan het organiseren van een optocht in de huidige opzet."

Barry Wensink

,,Wij vinden het zelf ook erg jammer dat de optocht geen doorgang kan vinden, zeker gezien ons 50-jarig bestaan", zegt Agnes Bekenkamp, voorzitter Oranjevereniging Hattemerbroek. ,,Door diverse regeltjes en wetten willen wij deze verantwoording niet nemen."

In Wezep soortgelijke geluiden. ,,Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers die al ruim een half jaar druk zijn en allemaal hun best doen om voor iedereen een mooie Koningsdag te maken. Maar ook wij zijn gebonden aan regels", schrijft bestuurslid Gedi Labots op Facebook.

Christelijke Oranje Vereniging Oldebroek schrijft: ,,Er is veelvuldig overleg geweest met de gemeente Oldebroek, verzekeraar en collega bestuursleden en wij hebben besloten geen optocht te organiseren. De vergunning en de mogelijke verzekering sluiten niet op elkaar aan."

In Oosterwolde is er wel een optocht laat het Oranjecomité uit die plaats weten. ,,Maar het is wel een optocht zonder gemotoriseerde voertuigen, dus alleen lopers, fietsers en skelters.''