• Vrieze's Erfgoed

Ganzen bekijken en consumeren

WAPENVELD Vrieze's Erfgoed organiseert zaterdag 9 februari een excursie naar duizenden ganzen die in de uiterwaarden verblijven. Die bestaat uit een demonstratie apporteren met de jachthond. Na afloop zit men aan voor een stevige lunch waarin gerookte ganzenborst is verwerkt.

Dick van der Veen

Naast de ganzen verblijven in het gebied veel wintervogels als eenden, zwanen, blauwe reigers en zilverreigers. Ook roofvogels (buizerds) houden er thuis. Jager Wim Westhoff uit Marle geeft de deelnemers vooraf op Vrieze's Erfgoed tekst en uitleg. Aansluitend de excursie,te voet of per auto. "Het is vooraf niet aan te geven waar de ganzen zitten. Als ze op 't Oever verblijven, gaan we wandelen, als ze verder weg zitten nemen we de auto", vertelt Wim. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat ze zelf zorgen voor vervoer. Onderweg verzorgt Wim Westhoff een demonstratie apporteren van een gans geven. Warme kleding en een verrekijker zijn aan te bevelen. Daarna de stevige lunch.

De Ganzenexcursie begint om 9.30 uur op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld met een ontvangst met koffie/thee en kruidkoek.