• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Flinke ravage door ongeval op Zuiderzeestraatweg

WEZEP Bij een eenzijdig ongeval op de Zuiderzeestraatweg in Wezep is maandagavond rond kwart over negen een grote ravage ontstaan. De bestuurder van een Jaguar reed de afrit van de A28 bij Wezep af. Naar eigen zeggen kon de auto niet meer remmen, waardoor de bestuurder rechtdoor over de kruising ging. Hij werd gelanceerd door een vluchtheuvel en kwam aan de andere kant van de weg op het erf van een woning. Daar reed de auto eerst een grote biels omver, waarna de auto met volle snelheid tegen de garage klapte.

De bestuurder raakte bij het ongeval lichtgewond. Hij is ter plaatse door ambulance behandeld maar even later toch voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. 

RAVAGE Door het ongeval ontstond een grote ravage. De auto verloor onder andere het rechter voorwiel, deze kwam in de garage terecht. Divers hekwerk is kapotgereden, evenals de garagedeur. Maar ook de muren van de garage zijn ontzet. Zelfs de dakgoot liep schade op. In de garage stond nog een motor, die geraakt werd door het afgebroken wiel. De motor liep daardoor flinke schade op en zal naar alle waarschijnlijkheid total loss zijn.

ZELFDE ONGELUK Bijzonder detail is dat in augustus 2012 ook al eens op exact dezelfde wijze een ongeval gebeurd is. Op 23 augustus van dat jaar kwam er ook een automobilist vanaf de A28 en schoot rechtdoor over de kruising. Daar raakte toen een personen gewond. De schade was destijds wel minder dan nu.