• Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk
  • Stefan Verkerk

Flinke knallen bij busbrand voor woning in Wezep

WEZEP Aan de Noordsingel in Wezep ging een bedrijfsbus maandag volledig in vlammen op. De brand ontstond in het midden van de bus en breidde zich uit naar de voor- en achterzijde. Ook waren er enkele flinke knallen te horen (video), waarschijnlijk ontplofte een airbag. 

De medewerkers van een installatiebedrijf waren maandagmiddag bezig met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een woning. Ze waren in de achtertuin even wat aan het drinken toen ze plotseling merkten dat er iets niet klopte. Al snel kwamen ze tot de ontdekking dat er brand woedde in de bedrijfsbus die op de oprit stond.

SCHADE De bedrijfsbus werd door de brand volledig in as gelegd. De bewoners van de twee woningen waar de bedrijfsbus op de oprit stond, hebben nog geprobeerd om met een tuinslang de vlammen te doven, maar daarmee kon het vuur niet geblust worden. Niemand raakte gewond, maar de schade was wel groot. De te plaatsen zonnepanelen voor de woning lagen nog achterin de bus.

KORTSLUITING De vermoedelijke oorzaak van de brand is kortsluiting in apparatuur, de brandweer vermoedt een accu van een boormachine.

Bron video: Stefan Verkerk