• Harm Kroeze

Fitste juf van Gelderland komt uit Heerde

HEERDE De Gelderse Sportfederatie daagde alle juffen en meesters van basisscholen in Gelderland uit om mee te doen aan de verkiezing 'Fitste juf/meester van Gelderland'. De opdracht was om zo lang mogelijk te planken. Antine Sytsma is de meest fitte juf en heeft daarmee de verkiezing gewonnen met een score van zeven minuten.

Ook kinderen van onder andere groep twee, groep vijf, zes en acht deden mee aan de plankbattle. Bij de leerlingen zijn het Galileo Wilson (12 minuten 10 seconden) en Iris van Lohuizen (12 minuten) die de beste tijd neerzetten.

Woensdag 20 september komt Jochem van Gelder rond 11.00 uur de prijs uitreiken aan groepsleerkracht/kleuterjuf Antine Sytsma van CBS het Talent in Heerde. De Fitste meester komt uit Arnhem. Op het Talent maken we er hier natuurlijk een feestje van.

Antine is Bootcampster en loopt met grote regelmaat hard. Ook is zij één van de kartrekkers tijdens de van Bank tot Bankloop in Heerde waar ieder jaar veel kinderen van CBS het Talent aan deelnemen. In 2016 heeft Antine deelgenomen aan de Muskathlon (halve marathon) in Oeganda en daar een bedrag van ruim 10.000 euro mee opgehaald.