Fietsroute Nunspeet kunstenaarsdorp

VELUWE Vanaf 12 mei kunnen bezoekers van het Noord-Veluws Museum op de fiets stappen om de woon- en werkomgeving van de Nunspeetse schilders te ontdekken. Het kunstenaarsdorp op de Veluwe trok vanaf 1885 schilders en toeristen. Schilders zoals Jan van Vuuren, Arthur Briët, Willy Martens, Edzard Koning, Ben Viegers, Jos Lussenburg en Jaap Hiddink schilderden de bos- en heidelandschappen en portretten en interieurs van de eenvoudige boerenbevolking.

Met de fietsroute 'Kunstenaarsdorp' kan iedereen de omgeving van Nunspeet op een wel heel bijzondere manier beleven. Ontdek het verhaal achter dat wat je onderweg tegenkomt. Plekken en gebouwen krijgen opeens een bijzondere betekenis. De fietstocht voert langs de woningen en ateliers van de kunstenaars en langs plekken die geliefd waren om te schilderen. De route is 40 kilometer lang en voert de eerste 10 kilometer door Nunspeet en vervolgens verder in een mooie route langs de heidevelden naar Elspeet en terug.

Routeboekje en app

De fietsroute is uitgevoerd als een prachtig geïllustreerd fietsrouteboekje en aan te schaffen in o.a. de museumwinkel voor € 2,50. Daarnaast kan de bezoeker worden rondgeleid door het landschap aan de hand van de app 'Kunstenaarsdorp'. Deze interactieve applicatie kan in het museum gratis worden gedownload op uw smartphone. Er wordt via foto's en tekst meer informatie gegeven over ruim 20 locaties in Nunspeet en omgeving. De route is ook leuk en leerzaam voor kinderen. Voor hen staan bij elke locatie van de fietsroute kijkvragen, weetjes of opdrachten om te doen.

De fietsroute is voor het Noord-Veluws Museum samengesteld door Bij de Tijd, Publiekshistorisch projectbureau, en de app is gemaakt door newDream.

Fietsarrangement Kunstenaarsdorp i.s.m. Hoegen Fietsverhuur Nunspeet

Het arrangement bestaat uit het volgende:

* Entree museum

* Kopje koffie of thee

* Een (standaard) fiets tot uw beschikking (Andere type fietsen met toeslag op aanvraag mogelijk)

* De fietsroute

Dit arrangement bedraagt € 19,50 per persoon.

Het fietsarrangement is het gehele jaar te reserveren via het museum <mailto:contact@noord-veluws-museum.nl> contact@noord-veluws-museum.nl