• Gemeente Elburg

Fase twee van Herinrichting 't Harde van start

ELBURG De gemeente Elburg heeft aannemer KWS opdracht gegeven voor de uitvoering van het project 'Herinrichting 't Harde fase 2'. Door de onthulling van het projectbord heeft wethouder Henk Wessel samen met Bert van Loo van KWS maandag het startsein voor de werkzaamheden gegeven.

De woonwijk bestaat uit 335 woningen. In hoofdzaak bestaat de herinrichting uit het opnieuw inrichten van de openbare ruimte met nieuwe materialen. Gelijktijdig investeert de gemeente fors om de waterproblematiek op 't Harde te verminderen. De totale kosten bedragen ongeveer drie miljoen euro.

GROOT ONDERHOUD De aanleiding voor de herinrichting is het groot onderhoud dat uitgevoerd moet worden. De materialen in de woonwijk zijn na zo'n 55 jaar aan vervanging toe. In overleg met de bewoners zijn, waar mogelijk, knelpunten opgelost. ,,Het klimaat verandert. Er valt meer regen in kort tijd en dit leidt vaker tot overlast. Door het realiseren van extra berging onder de rijbaan, de aanleg van wadi's in de wijk en op de Poshuislocatie wordt een belangrijke bijdrage geleverd waterproblemen te voorkomen", aldus de gemeente. 

Wanneer alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden binnen een jaar afgerond.