• De start van de Wiekenloop is ook de start van de Wiekdagen.

    Harry van t Veld

Hulshorst in teken van wiekdagen

HULSHORST De Wiekenloop, klaverjassen, een darttoernooi, een markt en een muzikale avond. Het zijn de ingrediënten van de Wiekdagen die van 22 tot en met 24 augustus in Hulshorst worden gehouden.

Wijnand Kooijmans

De Wiekenloop staat voor de derde keer op het programma, opnieuw in samenwerking met de Loopgroep 2000. Hiernaast is dit jaar de medewerking verkregen van een nieuw opgerichte club van dames die als vrijwilligsters mee gaan draaien in de organisatie. Nieuw is hoofdsponsor Europarcs Resort Veluwemeer dat daarmee wil aangeven ook open te staan voor lokale activiteiten, zoals bewoners uit de regio ook welkom zijn bij activiteiten op het park.

MAISVELD Hulshorst biedt de deelnemers aan de vijf en tien kilometer altijd een uniek parkoers dat deels verhard en deels onverhard is. Een deel voert langs een maïsveld hetgeen altijd spectaculair is. Het aantal voorinschrijvingen is dit jaar het dubbele ten opzichte van vorig jaar. Een deel van de deelnemers komt om een snelle tijd neer te zetten maar voor een belangrijk deel is het ook een recreatieve loop of een trainingsloop zo in de vakantieperiode.

KIDSRUN Inschrijven voor zowel de kidsrun als de vijf en tien kilometer is donderdag 22 augustus vanaf 17.30 uur nog mogelijk in dorpshuis De Wieken aan de Kapelweg in Hulshorst. De kidsrun start om 18.30 uur, de vijf en tien kilometer om 19.30 uur.

KLAVERJASSEN De vrijdag staat in het teken van de klaverjasmarathon en een koppel darttoernooi. Het klaverjassen is van 10.00 tot 16.00 uur in het dorpshuis. Het koppel darttoernooi start om 20.00 uur, het dorpshuis is hiervoor geopend vanaf 18.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro. Inschrijven is mogelijk via 06-23275813 (Robbie Jonker). Wel geldt: vol = vol.

WIEKMARKT De Wiekmarkt is zaterdag 24 augustus van 10.00 tot 15.00 uur. Besloten is dit jaar de markt te verplaatsen van de vrijdag naar de zaterdag om zo meer publiek te krijgen maar ook meer deelnemers. Vanuit het fonds vitale kernen heeft de organiserende buurtvereniging Hulshorst kramen kunnen aanschaffen die inmiddels allemaal zijn bezet.

Voor de kleedjesmarkt, kofferbakverkoop en rommelmarkt is echter nog voldoende ruimte voor deelnemers die mee willen doen. Verzoek is wel zich uiterlijk donderdag 23 augustus voor 16.00 uur aan te melden via 06-30506931 in verband met de benodigde te reserveren ruimte. Voor de kinderen is er een springkussen. Tevens is er een kleine foodmarkt.

LIVEMUZIEK Vanaf 17.00 uur worden de Wiekdagen afgesloten met een muzikale avond. Annemarie van den Berg treedt driemaal drie kwartier op met een uitgebreid repertoire. Het is voor het eerst dat zij meewerkt aan de wiekdagen hoewel haar roots in Hulshorst liggen. Tevens is er deze avond een natje en droogje verkrijgbaar.

De organisatie heeft dit jaar wel meer inspanning gekost dan in voorgaande jaren. Het blijkt steeds moeilijker voldoende vrijwilligers te vinden.