• Rond Uit Hattem

Grootste rommelmarkt van de regio

HATTEM Organisatiebureau De Marktmeester houdt in opdracht van Rond Uit Hattem, op zaterdag 24 augustus de grootste rommelmarkt van de Veluwe. De hele binnenstad van Hattem is omgetoverd tot één grote markt met ruim vierhonderd deelnemers, meer dan driehonderd kramen en enkele tienduizenden bezoekers.

Vanaf 6.00 uur 's ochtends kunnen de koopjesjagers langs de vele kramen struinen. Particulieren proberen hun spullen aan de man te brengen, en de professionele marktkooplieden maken met hun koopwaar deze markt helemaal compleet.

KINDERKLEEDJES Er vindt een kleedjesmarkt plaats voor kinderen op de Noordwal en Schipperswal. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich melden bij de molen tussen 8.00 en 10.00 uur. De kosten voor deze kindermarkt is 5,00 per kleedje. Deze prijs is inclusief het statiegeld van 2,00 per kleed dat de kinderen terugkrijgen als zij de kleedjes weer inleveren. Kinderen kunnen ook zelf een kleedje meenemen, maar dan toch even melden bij de marktmeester. De kosten blijven hetzelfde, en zij krijgen ook 2,00 euro terug wanneer zij zich bij vertrek afmelden bij de marktmeester. Reserveren voor de kleedjesmarkt is niet mogelijk.

INFO Bezoekers kunnen voor het parkeren van hun auto gratis gebruik maken van het grote evenementenparkeerterrein dat wordt ingericht aan de Stadslaan. Bewoners die hun auto de gehele dag niet nodig hebben, kunnen deze eventueel parkeren in de parkeergarage (Koestraat). Er zal hier vanaf vrijdagavond 18.00 uur geen maximale parkeerduur van twee uur gelden, maar parkeren is voor de bewoners mogelijk tot zaterdagavond.

Vrijdag 23 augustus wordt er zowel in de binnenstad van Hattem als aan Grote Gracht, Stadslaan en de Gelderse Dijk (Voermanplein) druk gewerkt om de kramen voor de rommelmarkt op te bouwen. Vanaf vrijdagavond 18.00 uur worden er geen voertuigen meer de stad ingelaten, met uitzondering zaterdagochtend voor de deelnemers die hun standplaats gaan inrichten. Zaterdag vanaf 22.00 uur is het toegestaan om weer met de auto de stad binnen te rijden. Voor alle bezoekers die op de fiets naar het evenement komen, is er een fietsenstalling ingericht op het schoolplein van de Van Heemstraschool, (Uilennest 10, dicht bij het centrum).