• John Ponsteen

Brasswood Festival in Nunspeet

NUNSPEET Op het Veluwetransferium wordt zaterdag 14 september het tweede Brasswood Festival gehouden. Thema is: 'Western/Burlesque.'

Wijnand Kooijmans

Na het succes van 2018 kon een herhaling van het Brasswood evenement niet uitblijven, vonden de organisatoren Nadia Wentzel en Mark van Eeeden. Wentzel: ,,Vorig jaar zijn we overweldigd door de grote opkomst en alle positieve berichten. Met de kennis van toen hebben we wat aanpassingen gedaan, maar het oorspronkelijke idee is grotendeels in stand gebleven."

Het festival staat in het teken van muziek en lekker eten en drinken. Daarnaast zijn er overdag weer verschillende activiteiten voor kinderen. Wentzel: 'We hebben dit jaar meer eettentjes op het terrein. Ook hebben we gekozen voor een divers entertainment programma.' Het thema komt terug in de aankleding en de muziekkeuze.

Ondanks het thema wil de organisatie ook dit jaar weer gebruik maken van talent uit de regio. Zo zijn er optredens van Koos Siebelink, I[dance en de Harmonie. Het festival is van 13 tot 23 uur en is gratis toegankelijk.