• Gemeente Heerde
  • Brandweer Heerde
  • Brandweer Heerde

Erepenning voor burgemeester Pijnenburg (update)

HEERDE Bij haar afscheid kreeg burgemeester Inez Pijnenburg-Adriaenssen de Zilveren Erepenning van de gemeente Heerde uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de bijzondere raadsvergadering van donderdagmiddag. Ze kreeg de penning als blijk van waardering voor haar betrokkenheid bij de inwoners van Heerde.

De Zilveren Erepenning wordt toegekend aan personen die zich uitzonderlijk inzetten voor de gemeente Heerde en daarmee een speciale uitstraling geven aan de gemeente en/of bijdragen aan de promotie en het imago van de gemeente.

Burgemeester Pijnenburg heeft altijd buitengewoon veel persoonlijke aandacht getoond voor de inwoners van Heerde en voor de activiteiten die inwoners als vrijwilliger (al dan niet in verenigingsverband) verrichten, meldt de gemeente Heerde. Haar enorme inzet en toewijding was voor iedereen zichtbaar. Daarnaast heeft ze veel tijd en energie besteed aan het op de kaart zetten van Heerde als Cittaslow-gemeente. Met dit internationale keurmerk zet Heerde zich positief op de kaart als gemeente waar het leven goed is.

De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Wolbert Meijer.

BRANDWEER Bij, of eigenlijk voorafgaand aan, de speciale raadsvergadering was een bijzondere rol weggelegd voor de brandweer Heerde/Wapenveld. ,,Burgemeester Pijnenburg had altijd een speciale band met haar brandweermensen uit Heerde en Wapenveld. Zij droeg de brandweer altijd een warm hart toe. Daarom was de brandweer van Heerde en Wapenveld gevraagd of zij de burgemeester naar de Heerd wouden brengen, waar de raadsvergadering en de receptie plaats zouden vinden'', schrijft de brandweer op Facebook.

En dus reden om 14.00 uur de voertuigen voor bij het huis van burgemeester Inez Pijnenburg. Familieleden stapten in het grote brandweervoertuig en de burgemeester en haar man in het kleine voertuig. Nadat men een ronde over dorp had gereden, kwamen de voertuigen om 14.15 uur aan bij De Heerd. Burgemeester Pijnenburg zal haar laatste publieke handeling, komende zaterdag, verrichten op de open dag van brandweer Wapenveld. Zij zal dan de opening verrichten om 10.00 uur.