• Verslaggever Dick van der Veen praat met wethouder Erik Visser over het ontstaan en de waarde van de Vrijwilligersprijs.

    Archief BDU Media

Epe eert vrijwilligers

EPE In het kader van 15 jaar Vrijwilligersprijs organiseert de gemeente Epe op dinsdag 7 november een evenement waarbij de 120 vrijwilligers die in deze periode werden geportretteerd in Veluweland een buffet diner krijgen aangeboden met diverse optredens er omheen. Dat geldt overigens voor alle vrijwilligers die zich voor het evenement hebben aangemeld.

Veluweland publiceert acht keer per jaar een Vrijwilliger van de Maand, waarna op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Vrijwilliger van het Jaar wordt bekend gemaakt. Tevens mogen deze acht een project nomineren voor de Jo Postprijs. Op of om de Dag van de Vrijwilliger, 7 december, vindt de uitreiking van deze prijs, een fraai kunstwerk, plaats. De Vrijwilligersprijs is een initiatief van journalist Dick van der Veen, die samen met Koppel voor de organisatie zorgt draagt.

Hij praat die 7e november met wethouder Erik Visser over het ontstaan en de waarde van het fenomeen. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de vier dorpen, spreekt zich uit over de toekomst van de vrijwilligersprijs, waarbij het publiek wordt gevraagd om met suggesties te komen. Die kan men op een vel papier noteren en daarmee in de vorm van een prop de wethouder 'bekogelen.' Aan het randprogramma wordt onder meer vorm gegeven door Anton Koopman en Epe Got Talent. Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden via de mail: cederick.botjes@epe.nl.

De bijeenkomst begint om 17.00 uur met ontvangst en inloop en sluit na het buffet met een informele borrel omstreeks 20.30 uur.