• Remko de Waal

Elspeter Chris Stoffer namens SGP op televisie

ELSPEET Fractievoorzitter Chris Stoffer uit Elspeet van de SGP in de Nunspeetse gemeenteraad is vrijdag 9 maart te gast in het landelijke televisieprogramma 'Goedemorgen Nederland.' De uitzending is van 7.00 tot 9.00 uur. Met landelijk fractievoorzitter Kees van der Staaij van de SGP en de vaste presentatoren bespreekt Stoffer het nieuws van de dag.

 

Stoffer: ,,Het is mooi om zo de landelijke en de gemeentelijke politiek met elkaar te verbinden. Ook is het een goede gelegenheid de gemeente Nunspeet te promoten. Nergens in de regio zijn de lasten zo laag dan in onze gemeente, terwijl we toch uitstekend voorzieningenniveau hebben. Dat is te danken aan decennialang degelijk bestuur."

 

Overigens erkent Stoffer wel dat ook binnen de gemeente er zaken zijn die beter of sneller kunnen. Hij wijst op de stationsomgeving. ,,Maar ik verwacht dat we daarin de komende vier jaar stappen gaan zetten. Ik vind het mooi om een aantal gemeentelijke onderwerpen aan de orde te kunnen stellen."

 

Als er ruimte voor is wil de Elspeter graag onderwerpen als duurzaamheid en veiligheid bespreken omdat daar raakvlakken zijn tussen landelijke en gemeentepolitiek. Van der Staaij wil ingaan op onderwerpen die belangrijk zijn voor de gemeente Nunspeet en de regio. ,,Bijvoorbeeld de verbreding van rijksweg A28, daarvoor heeft Nunspeet de landelijke politiek nodig. De verbreding moet komen om Nunspeet en de regio economisch en dus werkgelegenheid interessant te houden."

De uitzending is op NPO 1.