• Stichting 'Help Roeland Stop PPMS'
  • Elburg Helpt Roeland

Elburgse PPMS-patiënt bijna weer op Nederlandse bodem

ELBURG Als alles volgens plan gaat, zal Roeland Rietveld eerder dan verwacht terugkeren naar Nederland. Als de arts zijn goedkeuring heeft gegeven, landt Rietveld woensdag 27 maart op Schiphol vanuit Moskou. De Elburger was in Rusland om een stamceltransplantatie te ondergaan voor Primair Progressieve MS (PPMS). 

Rietveld heeft ongeveer vijf weken in het ziekenhuis gelegen. ,,De behandeling is succesvol verlopen en heeft de voortgang van de ziekte stopgezet", meldt Egbert Bos van Elburg Helpt Roeland. 

INZAMELINGSACTIE De speciale behandeling werd mogelijk gemaakt door geldinzamelingsacties in Elburg en Zwolle. Hierbij is ruim 90.000 euro opgehaald in zeven weken tijd. De acties vonden plaats onder de noemers Help Roeland Stop PPMS en Elburg Helpt Roeland. 

AANSTERKEN Als Rietveld weer in Nederland is, zal hij de eerste weken wel nog moeten aansterken. Ook moet hij ervoor waken dat hij niet te veel met mensen in aanraking komt, zodat de kans op een virus zo klein mogelijk is. ,,Want daar is hij nog te zwak voor." 

GESLAAGD ,,Als hij woensdagavond weer op Nederlandse bodem is, kunnen we wel stellen dat de hele actie meer dan succesvol geslaagd is. Dan kunnen we zeggen: hier gingen we voor. Namens de organisatie willen we iedereen bedanken die op een of andere manier hieraan heeft bijgedragen."