• Gemeente Elburg

Elburgerbrug eind mei tijdelijk afgesloten

ELBURG De Elburgerbrug is wegens onderhoud afgesloten van dinsdag 22 mei 20.00 uur tot en met donderdag 7 juni 6.00 uur. De werkzaamheden leveren hinder op voor zowel het verkeer als de scheepvaart.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Elburgerbrug afgesloten voor het (vracht)auto- en landbouwverkeer. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen aan één zijde van de brug wel passeren. (Brom)fietsers zullen op de brug moeten afstappen en lopen.

In het voorjaar van 2015 is onderhoud gepleegd aan de Elburgerbrug. Hierbij is onder andere het brugval, het beweegbare brugdek, vervangen. Na oplevering van de brug is geconstateerd dat de overgang van en naar het nieuwe brugval niet optimaal is. Dit kan de gebruiker merken als een hinderlijke knik in de overgang van de vaste brug naar het geboogde brugval. Om de veiligheid en het rijcomfort van alle weggebruikers te garanderen is daarom destijds de maximale snelheid op de Elburgerbrug verlaagd van 80 naar 50 km/uur.

Voor meer informatie over de werkzaamheden organiseert Provincie Flevoland samen met de aannemer een inloopavond in april.