• Gemeente Elburg

Elburg ondertekent convenant voor glasvezel in buitengebied

ELBURG Begin februari is de campagne Glasvezel buitenaf in Veluwe Noord - Kampen Zuid gestart. Inwoners van het buitengebied van Oldebroek, Elburg en delen van de gemeenten Kampen, Hattem en Heerde kunnen een glasvezelabonnement afsluiten. Als 50 procent van de 3200 inwoners dit vóór 16 april doet, gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Met het zetten van de handtekeningen dinsdag door Wethouder Henk Wessel van de gemeente Elburg en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf onder een convenant staat er niets meer in de weg.

Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. Wethouder Henk Wessel (EB): ,,Ik zie dit als een gouden kans voor de inwoners van het buitengebied en verwacht dat zij deze kans met beide handen aangrijpen. Het is heel fijn dat onze landbouwbedrijven, particulieren en overige bedrijven in het buitengebied aan kunnen sluiten op de digitale snelweg. Een lang gekoesterde wens en mogelijk nog dit jaar gerealiseerd."

Alle inwoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra.