• Bureau Hanze
  • Bureau Hanze

Eerste Vestingdag met muziek en theater

ELBURG De eerste Vestingdag in een reeks van vijf wordt woensdag 19 juli gehouden. Overdag zijn er de gezellige kleedjesmarkt, braderie, het zomerconcert en de Pauwer Girls zorgen voor het nodige gezelligheid zorgen op straat. Drie meiden zorgen al lopen zingend de bezoekers te vermaken. In de avond om 20.00 uur zorgt de coverband DJ Ossy met DJ Browbeat voor gezelligheid op de Vischmarkt met hun 90's en 00's party.

De Pauwer Girls brengen vrolijke muziek, driestemmige zang en theater met een knipoog. Herkenbare liedjes van de jaren 40 tot nu. Vaak driestemmig, met een grap of een verrassende inval. Vanaf 18.30 uur is de kinderdisco op de Vischmarkt. Wegens het succes van vorig jaar, wordt hier het middagprogramma hier elke Vestingdag om 18.30 uur mee afgesloten.

BADERIE De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur en ook de winkels zijn geopend tot 18.00 uur. Inmiddels is bij veel winkels de zomeropruiming begonnen. De Regiobank zal ook dit jaar weer aanwezig zijn met een stand. Zij hebben een speciaal spel voor de kinderen bedacht; ijsjes vangen.


HISTORIE Naast alle activiteiten, is het ook genieten van de sfeervolle Vestingstad met al haar bezienswaardigheden en terrasjes. Mooi om te zien zijn de vestingwerken zoals de stadswallen, de kazematten, de rondelen en de Vischpoort. Maar ook de doorkijkjes in de straten en de stegen, want juist die steegjes maken Elburg zo bijzonder. Bij het VVV zijn wandelroutes te krijgen.
 

BOTTER VAREN Bezoekers kunnen meevaren met een authentieke botter (reserveren kan bij de kraam aan de haven) en met de grote rondvaartboot (kaarten verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade). Cultuur snuiven in Elburg Vesting kan bij één van de vele musea die Elburg te bieden heeft; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij.


ZOMERCONCERTEN Iedere woensdag zijn er gratis zomerconcerten in de Grote Kerk Elburg door het Veluws Mannenensemble onder leiding van Wim en Wilbert Magré. Het programma bestaat onder andere uit: negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt besloten met Vaderlandse liederen.
De optredens vinden plaats op alle vijf de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis.
Meer informatie op www.winkelvesting.nl.