Eerste Vestingdag met banjoman op paard

ELBURG De eerste Vestingdag in een reeks van vijf in Elburg wordt op woensdag 19 juli gevierd. Overdag zijn er de gezellige kleedjesmarkt, braderie, het zomerconcert en Ben de Banjoman voor het nodige gezelligheid zorgen op straat. 's Avonds om 20.00 uur zorgt de coverband 'Simpel Zat' voor gezelligheid op de Vischmarkt met een live optreden vanuit de muziektent.

Ben de Banjoman trekt op zijn paard door de stad, al zingend en spelend op zijn banjo. Met bekende 'meezingers' krijgt hij bezoekers al snel in een zomerse stemming.

De braderie staat opgesteld van 10.00 tot 18.00 uur en ook de winkels zijn geopend tot 18.00 uur. Elburg beschikt over unieke winkels in de Vesting, winkels die passen bij de sfeer en beleving van de stad. Bijvoorbeeld met pure producten, koffie en thee, mode, interieur, aardewerk of edelstenen. Maar ook voor de ambachtelijke slager en bakker moet u in de vesting zijn. Inmiddels is bij veel winkels de zomeropruiming begonnen.

Naast alle activiteiten, is het ook genieten van de sfeervolle Vestingstad met al haar bezienswaardigheden en terrasjes. Mooi om te zien zijn de vestingwerken zoals de stadswallen, de kazematten, de rondelen en de Vischpoort. Maar ook de doorkijkjes in de straten en de stegen, want juist die steegjes maken Elburg zo bijzonder. Bij het VVV kunt u een wandelroute verkrijgen.

Bezoekers kunnen meevaren met een authentieke botter (reserveren kan bij de kraam aan de haven) en met de grote rondvaartboot (kaarten zijn verkrijgbaar bij de boot aan de Havenkade). Cultuur snuiven in Elburg Vesting kan bij één van de vele musea; Museum Elburg, de Sjoel, het nationaal Orgelmuseum, de Botterwerf en de Smederij.

Iedere woensdag zijn er gratis zomerconcerten in de Grote Kerk door het Veluws Mannenensemble onder leiding van Wim en Wilbert Magré. Het programma bestaat onder andere uit: negro spirituals, psalmen en geestelijke liederen. Het concert wordt besloten met Vaderlandse liederen.

De optredens vinden plaats op alle vijf de Vestingdagen in de Grote Kerk, aanvang 11.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie op www.winkelvesting.nl.