• Archief BDU Media

Eerste steen voor achttien woningen Bovenkamp II in Heerde

HEERDE Wethouders Gerrit van Dijk en Wolbert Meijer van de gemeente Heerde hebben donderdag 16 november symbolisch de eerste steen gelegd voor het nieuwbouwproject van achttien woningen in Bovenkamp II.

 

Ruim veertig aanwezigen waren getuige van deze eerste steenlegging in dit project van VOF Bovenkamp, een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling BV en Van Wijnen. Voor de kopers bood deze bijeenkomst tevens de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten.

Alle woningen in het project zijn in korte tijd verkocht en daarom kon in september al worden gestart met de bouw. Henri Schimmel van BPD, namens VOF Bovenkamp: ,,Het is mooi om te constateren dat mensen weer voldoende vertrouwen in de woningmarkt krijgen en dan kiezen voor nieuwbouw in Bovenkamp. Met de start van deze fase komt de afronding van Bovenkamp II met de laatste fase voor alle bewoners en betrokkenen snel nabij."

 

Wethouder Gerrit van Dijk: ,,We zijn blij met deze aanwinst voor de Bovenkamp. Ik vind het een eer dat wij de eerste steen mogen leggen. Er is duidelijk vraag naar dit type woningen en als gemeente vinden we het mooi dat we hierin kunnen voorzien. De Bovenkamp blijft in ontwikkeling. De tweede fase is voor projectmatige woningen bijna klaar en we beraden ons over het vervolgtraject naar fase drie."

 

BOVENKAMP 2 VOF Bovenkamp is een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling BV en Van Wijnen, die de woningen in aanbouw neemt.

Bovenkamp II is een gevarieerd opgezette nieuwbouwwijk in Heerde. Kindvriendelijke hofjes, dorpse bebouwing en gezellige woonstraatjes wisselen elkaar af. In Bovenkamp II zijn in totaal ongeveer 140 nieuwbouwwoningen gepland. Meer informatie op www.bovenkampheerde.nl.