Eerste ideeënfestival van Hattem barst los

HATTEM Met nog een kleine week te gaan, wordt er hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen voor het ideeënfestival Samen Hattem. Het ideeënfestival draait om inspiratie, ontmoeting, gezelligheid, lekker eten en drinken voor en door Hattemers. Het festival wordt georganiseerd door de gemeente Hattem.

Burgemeester Jan Willem Wiggers: ,,Hattemers zijn van nature geen opscheppers en blijven bescheiden, maar we zien bij inwoners zoveel kwaliteiten, talenten en ideeën dat we het hoog tijd vonden om die meer aan elkaar te verbinden. We denken dat Hattem als stad sterker en veerkrachtiger is als inwoners zich verbonden voelen met hun stad. Als gemeente zijn we daarom op zoek naar inwoners die een idee hebben voor hun buurt of de stad en willen we daar zoveel mogelijk ruimte in geven. We doen dat onder de naam Samen Hattem." Samen Hattem wil zoveel mogelijk ideeën koppelen en delen, zodat ook andere Hattemers geïnspireerd raken.

Op het ideeënfestival zijn naast meer dan twintig ideeën van Hattemers tal van andere activiteiten te vinden. Zo kan men schaken tegen de schaakmeesters van de lokale schaakvereniging, zelf een nieuw initiatief lanceren, luisteren naar live muziek van de band Four en FourTheRecord, zijn er diverse kinderactiviteiten, heerlijk eten en drinken en zal de Krachttoer van de Vereniging Nederlandse Gemeenten aanwezig zijn. De Krachttoer gaat het hele land door om mensen te helpen hun idee verder te brengen.

Bezoekers kunnen hun stem geven aan het idee dat zij het beste of mooiste vinden. Het idee met de meeste likes wint een prijs ter waarde van 1000 euro waarmee het idee verder kan worden gebracht. Het ideeënfestival vindt plaats op maandag 27 juni van 16.00 tot 19.00 uur op de Markt in Hattem. De toegang is gratis.