• Nuborgh College Lambert Franckens
  • Nuborgh College Lambert Franckens

Duurzaamheidsdagen op Nuborgh College Lambert Franckens

ELBURG De leerlingen uit klas 3 en 4 van het Nuborgh College Lambert Franckens hebben zich dinsdag en woensdag bezig gehouden met het thema duurzaamheid. De leerlingen woonden twee workshops bij die gegeven werden door leerlingen uit VWO 5. Ook was de Plastic Soup Foundation uit Amsterdam aanwezig om de leerlingen een indrukwekkend verhaal te vertellen over plasticconsumptie en de gevolgen hiervan voor de wereldwijde voedselketen.

PRESENTEREN De leerlingen ontwierpen hun eigen ideale duurzame stad. Hoe creatiever het ontwerp, hoe beter, zolang het maar duurzaam was. Alle ideeën werden verwerkt in posters, welke woensdagmiddag gepresenteerd werden. De afsluiting van de duurzaamheidsdagen werd verzorgd door mevrouw Van der Veen van Eco-schools. Zij mocht het Lambert Franckens een bronzen certificaat uitreiken. „Dit houdt in dat wij als school op weg zijn naar een duurzame school en het onderwerp nog verder uitrollen binnen het onderwijs op het LF."

Het Lambert Franckens is lid van Eco-Schools. Dit is een wereldwijd netwerk van scholen die duurzaamheid een belangrijk thema vinden. Het Lambert Franckens heeft een ecoteam dat bestaat uit leerlingen en medewerkers. Het ecoteam probeert om de locatie duurzamer te maken en vraagt op verschillende manieren aandacht voor dit thema.