• Daphne Kampman-Maas is sinds enige tijd de nieuwe directeur van het Voerman Museum in Hattem.

    Angela van Erven

Duizenden euro's voor culturele instellingen

VELUWE Culturele instellingen op de Noord-Veluwe krijgen in totaal bijna 21.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dat werd donderdag bekend gemaakt.

ELBURG Mallet- en majorettenkorps Excelsior Oostendorp in Elbuyrg krijgt 2875 euro voor compositie en instrumenten. De stichting Landschapsbeheer Gelderland krijgt 900 euro voor de oprichting van een buitenwerkplaatsgroep Old Putten in Elburg.

EPE Stichting Het Doorgeefluik in Epe krijgt 500 euro voor de publicatie 'Het Drama Klementbrug' door D. van der Veen. Stichting Kamerkoor Moderato Cantabile krijgt 500 euro voor een concert.

HATTEM Stichting Voerman Museum in Hattem krijgt 5000 euro voor de aankoop van apparatuur.

HEERDE De Geelvinck Hinlopen Huis Stichting in Heerde krijgt 5000 euro voor het Geelvinck Fortepiano Festival.

NUNSPEET De Stichting Randmeerconcerten in Vierhouten krijgt 2000 euro voor een interactief jeugd-familieconcert. De Heemkundige Vereniging Nunspeet krijgt 1500 euro voor publicatie van 'Van Kloostergoed naar Herengoed: acht eeuwen landschap- en landbouwgeschiedenis van de gemeente Nunspeet'. En de Stichting Museum Nunspeet krijgt 1500 euro voor de monografie 'Jan van Vuuren in perspectief'.

OLDEBROEK De stichting Landschapsbeheer Gelderland krijgt 1100 euro voor de oprichting van buitenplaatswerkgroep Landgoed Morren in Oosterwolde.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in totaal voor 75 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 194.741 euro toegekend. Enkele toekenningen zijn gedaan uit de volgende CultuurFondsen op Naam: het Coulissenfonds, het Palet Fonds en het Mijndershuis Fonds.

Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland dit jaar te beste­den heeft be­draagt 811.742. Dit geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die jaar­lijks in mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.  

Een CultuurFonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur, natuur en wetenschap in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren,  stichtingen,  en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament.

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­. Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: 026-3598635.