• Politie

Dronken automobilist maakt dollemansrit

NUNSPEET De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die teveel gedronken had. Op de F.A. Molijnlaan zag de politie een witte Volkswagen Polo rijden waarvan de bestuurder alleen stadslichten voerde. Toen de politie hem daarop aansprak, bleek de bestuurder zichtbaar onder invloed te zijn.

Op het moment dat de politie de man wilde laten blazen, ging hij er vol gas vandoor en scheurde de wijk Oenenburg in. De man racete met zeer hoge snelheid in de richting van de wegwerkzaamheden, knalde daar over een berg zand heen, ramde een paar afzettingshekken en kwam met een harde klap tegen een boom tot stilstand. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd.

De man droeg tijdens zijn levengevaarlijke dollemansrit geen autogordel waardoor hij tijdens de crash een grote hoofdwond opliep. Hij is onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht. Daar heeft een GGD-arts bloed afgenomen. Dat bloed wordt naar het NFI gestuurd waar onderzocht wordt hoeveel alcohol er in het bloed zit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Naast deze beschonken bestuurder heeft de politie afgelopen nacht nog vier bestuurders gecontroleerd die onder invloed van alcohol waren. Zij hebben allemaal een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed.