• Koen Suyk

Drie dagen Koningsfeest in Hattemerbroek

HATTEMERBROEK Sv Noord Veluwse Boys en Oranjevereniging organiseren ook dit jaar weer Koningsdag in Hattemerbroek. ,,Voorgaande jaren was een groot succes, met als hoogtepunt vorig jaar meer dan duizend bezoekers.'' aldus de organisatie. ,,Dit jaar wordt het nog eens overtroffen met een groot evenement voor jong en oud.''

De dag start zoals gewoonlijk in de Bouwakker. Om 10.30 uur wordt traditioneel de vlag gehesen en zijn alle Hattemerbroekers, leden en sponsoren van Oranjevereniging Hattemerbroek uitgenodigd voor een kop koffie en een traktatie. Vanaf 12.00 uur begint het evenement op het terrein van sv Noord Veluwse Boys in Hattemerbroek. Een groot kinderspeelveld wordt opgezet en er zal een oud Hollandse zeskamp gehouden worden. Hiervoor kunnen teams zich opgeven via koningsdaghattemerbroek@hotmail.com. 

OPTREDENS Vanaf 14.00 uur komen verschillende bekende artiesten langs om op te treden, zoals Poar neem'n, Duo Remix, DJ Gosé, Nathanael Bos en Patrick van Eijck. Om 19.00 uur begint de hoofdact. Papa Di Grazzi zal opnieuw komen optreden en dit jaar zal dat de gehele avond zijn. Entree en activiteiten zijn gratis voor iedereen. Daarnaast zijn er volop eet- en drinkgelegenheden.

BINGO In Bouwakker wordt de Koningsbingo gehouden. De zaal opent om 18.30 uur en op hetzelfde tijdstip zal ook de bingo van start gaan. Entreeprijs voor leden is 10,00 euro en voor niet-leden 15,00 euro. Dit is inclusief koffie met wat lekkers, hapjes en een DJ tijdens de pauze.

OPTOCHT De jaarlijkse optocht wordt gehouden op zaterdag 28 april. Tussen 18.15 uur en 18.45 uur kunnen deelnemers zich inschrijven bij de Mezenhof. De optocht start om 19.00 uur. Er wordt afgesloten in speeltuin De Vogelenzang in Hattemerbroek.